Рецензія на фільм "Не бачити нам Париж, як своїх вух".

17 квітня 2015, 17:53 | Кіно
фото з newsland.com
Розмір тексту:

Сором'язливий молодий музикант Квінн кілька років не вирішується зробити пропозицію своїй подрузі Девон, з якою зустрічається ще зі школи. Дозріле нарешті в голові молодика рішення раптом натикається на непереборну перешкоду - у своїй любові Квинну визнається його колега по роботі, дівчина набагато більш приваблива, ніж Девон. Потрапив у лещата нових сумнівів Квінн починає робити помилку за помилкою, що призводить до від'їзду Девон в Париж. Тепер молодій людині потрібно зробити остаточний вибір і відбити свою давню любов раптово нарисовавшегося на горизонті конкурента.

Кадр з фільму "Не бачити нам Париж, як своїх вух".

Хелберг і Лінскі обидва беруть участь в зйомках серіалів, створених Чаком Лоррі. Саймон в «Теорії великого вибуху», а Мелані - в «Двох з половиною людях» Відкинувши думки про всесвітньої популярності, нечувані гонорари і непоганій роботі, акторам, багато років зайнятим в одному і тому ж телешоу, можна тільки поспівчувати - кожна їхня робота поза грат клітини, куди вони загнані контрактом з телеканалом, стає випробуванням в рази більш складним, ніж для будь-якого іншого актора. Згадайте, як довелося відмахуватися від шлейфу «Швидкої допомоги» Джорджу Клуні, подивіться, скільки зусиль докладає зараз Брайан Кренстон, щоб дистанціюватися від «У всі тяжкі», оцініть, будь віраж вчинила кар'єра Х'ю Лорі після розставання з білим халатом «Доктора Хауса». Зайняті в «Теорії великого вибуху» артисти теж є зараз заручниками образів, ретельно вишикувалися останні вісім років. Чи є життя поза «ТПВ», час від часу перевіряють і Джим Парсонс, і Джонні Галекі, і Кейлі Куоко, і навіть Меліса Рауш. Тепер ось прийшла пора заявити про себе Саймону «Говарду» Хелбергу.

Для Хелберга «Париж» став режисерським дебютом, а от його дружина Жослін Таун знімає вже другий фільм. Першою для неї була драма «I Am I», в якій головну роль, до речі, зіграв Саймон Не те щоб Хелберг раніше носа не высовывал зі знаменитого серіалу, у великому кіно він неабияк помелькал. Але зараз Саймон взявся за роботу набагато більш складну і тонку і, схоже, міцно прогадав.

Головна проблема фільму, де одна людина виступає і сценаристом, і режисером, і виконавцем головної ролі, полягає в тому, що не всім під силу утримати величезний тягар відповідальності на своїх плечах. Таланту банально може на всіх не вистачити, а спиратися не на кого - і Хелберг потрапив саме в таку ситуацію. Так, в режисерському кріслі його підміняла дружина Жослін Таун, так, в кадрі неоціненну підтримку надала Саймону Мелані Лінскі, так, другий план у фільмі зібрано тільки для того, щоб своїм блиском висвітлювати зірочку головного героя - але все це перетворює роботу в муку, тому що Хелберг весь проект на собі просто не тягне.

Читати далі.

За матеріалами: film.ru