"Русскій мір": в Харкові заявили, що "Слава Україні" - від сатани

04 вересня 2017, 17:54 | Суспільство
фото з glavnoe.ua
Розмір тексту:

В Україні досі поширюються ідеї "русского мира", причому до них схильні і мирні міста. Про це в інтерв'ю "апостроф" на прикладі своєї поїздки до Харкова розповів капелан, священик Української греко-католицької церкви Микола Мединський.

Розповім вам історію, яка ілюструє, як працює їх (Росії, - "Апостроф") інформаційна зброя - на вищому рівні. У своїх книгах на псевдобогословском рівні вони намагаються закладати фундамент майбутнього Росії на ідеології імперського шовінізму, зомбують людей ідеєю "русского мира". Але, разом з тим, не гребують і найпримітивніших засобів. В тому їх сила, що вони знаходять певний підхід і важіль до кожного шару суспільства.

Десь з місяць тому мені довелося побувати в центральному соборі Московської церкви (УПЦ Московського патріархату, - "Апостроф") в Харкові. Зайшов я і в церковну лавку прямо на території собору. Переступив поріг - і вітаюся: "Слава Ісусу Христу!". Бабка, яка там господарювала, щось незрозуміле пробурмотіла собі під ніс. А я питаю: а вас хіба священик не навчив, як треба відповідати на традиційне християнське вітання? Ви ж начебто особа церкви тут.

А вона, побачивши на мені оливкову форму без капеланських відмінностей, вирішила, що перед нею - воїн. І каже: "Синку, всяке слово добре - аби не" Слава Україні! ". Хтось, почувши таке, посміхнеться і скаже: меле казна-що! А хтось, для кого ті кликуши, ті матрьошки при церквах мають якийсь авторитет, - він задумається. Тобто, вона посіяла зерно. Маленьке, примітивне - але зі страшними паростками. Якщо воно знайде свою грунт, то це - злочин. І я їй довів, що це злочин проти правди Христової, проти правди Церкви, злочин проти держави. І у мене єдине питання: чому подібна руйнівна і злочинна діяльність в сучасній Україні дозволяється.

У тій церковній лавці я купив книжечку. Назва точне не пам'ятаю. Щось на зразок "Сім врятуєшся". Це література, яка готує капелана російської імперії, де всі їхні московські, імперські цінності нав'язуються людині як єдиний спосіб врятувати свою душу. І це продається при храмах в Україні. Ось зайде воїн, купить ту книжку - і зрозуміє, що для того, щоб врятуватися, потрібно служити Росії!.

На завершення розмови я їй сказав: вона говорить страшні речі. Що під гаслом "Слава Україні! Героям слава!" Гинуть наші діти сьогодні, гинули наші предки в минулому боротьбі. З цими словами люди йдуть на смерть вже не одне століття. "Чим же ви, - кажу, - аргументує свої слова?". "Лише одному Богу славу потрібно віддавати", - відповідає бабуся.

І, знаєте, для звичайної людини така відповідь, в принципі, достатній. На цьому етапі людини в чомусь антиукраїнському звинуватити складно. Як же, логічно: ти говори "Слава Богу", але не говори "Слава Україні". І зерно впаде на благодатний грунт.

Але я продовжив. "Чому?" - питаю. "Це грішно, це - від сатани". Прославляти Україну - "грішно". Але це абсолютна неправда. Тому що, коли ми прославляємо Бога - словом, дією, молитвою, духовно, суспільно, соціально - ми втілюємо в життя першу заповідь Христа: "Люби Бога всім серцем своїм і всією душею".

Коли ж ми якимось чином, або словом, або ділом, або просто любов'ю прославляємо свій народ - ми дотримуємося другої заповіді Христа: "Возлюби ближнього свого як самого себе". "Тому ви говорите неправду, - кажу я тієї бабці. - Ви брешете, обманюєте людей. І користуєтеся при цьому подвійними стандартами. Тому що все, що стосується любові до України, служіння Україні - для вас "грішно" і "від сатани". А все, що стосується служіння з розвитку "руского міра" або так званої "святої Русі", для вас - Богом благословенний справа, дорога, яка, за вашими словами, веде прямо до неба.




Додати коментар
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введіть вірну відповідь 
Новости на русском